Utorak 06.11.2018.
19:20
Z. M. - Vesti

Srbi u Austriji: Obaveza je da čuvamo tradiciju

Z. Mirković
Kolač su lomili vladika i Marinko Šućur

Večernju službu uoči praznika služio je arhimandrit Kozma Bihl iz Minhena, uz sasluženje jereja Miljana Antića iz Beča i nadležnog paroha jereja Mihaila Gavrilovića.

Na dan slave, sveštenici su sa vernim narodom dočekali episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja. Episkopu je na Svetoj liturgiji sasluživao, pored arhimandrita Kozme i jereja Antića, jerej Zoran Vrbaški iz Salcburga.

Na liturgiji su čtecirali Daniel Đukić, Stefan Jovanović i Vasilije Jotanović, a za pevnicom su bili katiheta Dalibor Petrić, Goran Božić i ostali pojci iz kufštajnske parohije.

Vladika je u obraćanju prisutnom narodu još jednom podsetio na žitije svetog Visariona, njegovu ulogu u očuvanju pravoslavne vere i srpske tradicije, ali i na našu odgovornost da, van matice, sebe i svoje sačuvamo.

Kum slave ove godine bio je Marinko Šućur, koji je sa porodicom i sestrinstvom kufštajnskog hrama, upriličio slavski ručak.

Među posebnim zvanicama bili su nastojatelj manastira Marijaštajn Matijas Oberašer, gradonačelnik opštine Švojh i predstavnici rimokatoličke parohije Endah-Kufštajn.

Z. Mirković
Priredili ručak: Kum slave i sestrinstvo parohije



 

2024 © - Vesti online