Sreda 07.11.2018.
00:55
D. N. Petrović - Vesti

Ugljanin likuje, Zukorlić u opoziciji

A. Čukić
Sulejman Ugljanin

Mada svi rezultati još nisu stigli u Republičku izbornu komisiju, izvesno je da je pobedila lista "Samoopredeljenje" Sulejmana Ugljanina, koja je osvojila više od 40 odsto bošnjačkih glasova ili 14 mesta u budućem BNV koje će činiti ukupno 35 većnika. Druga je lista Matica Bošnjaka, bivšeg muftije Muamera Zukorlića, koja će imati 12 većnika, a treća lista Vakat je, profesora Saita Kačapora, koga podržava SDP Rasima Ljajića, koja će najverovatnije imati osam većnika.

Prema unapred sklopljenom koalicionom sporazumu, novo BNV formiraće liste Samoopredeljenje i Vakat je, odnosno Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić, dok će Muamer Zukorlić, uprkos dobrom rezultatu, postizbornom slavlju i pobedi u Novom Pazaru, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i Beogradu ostati u opoziciji... Prilikom obraćanja svojim simpatizerima u Novom Pazaru, Sulejman Ugljanin je rekao da su Bošnjaci izabrali svoje Veće u svečarskoj i demokratskoj atmosferi.

Prekidan skandiranjem: "Suljo - Alija", "Mi smo Balije predsednika Alije" i pevanjem pesme "Sandžačka republika", Ugljanin je dodao:

- Vučić je poražen u Sandžaku. Bošnjaci su na ovim izborima pokazali da su jedan zreo narod.

2024 © - Vesti online