Sreda 07.11.2018.
01:30
Telegraf.rs, Vestionline

Balerina otkriva šta tačno jede kako bi imala idealnu liniju

HCC International ltd
Foto: Ilustracija

Engleska balerina Sasi Gregson-Vilijams (21) otvorila je vrata svoje kuhinje. Prva stvar koju uradi ujutru jeste da popije čašu tople vode sa limunom kako bi pokrenula njen metabolizam, a zatim i zeleni smuti koji pje oko podneva nakon treninga

- Ja ne jedem pre 11 sati, što je slično postu od 8 sati. Ja ne jedem ako nisam baš gladna, jer se mali razmak između obroka pokazao odličnim u kontroli napada gladi, a odlično je i za varenje i energiju - objasnila je ona.

Njen omilejni napitak je zeleni smuti i sastojaka za njega mora uvek da bude u kuhinji, kao i tečnih aminokiselina. Ukoliko želi da se malo počasti ona će uzeti veganski kolač ili malo niskokaloričnog sladoleda.

Pre odlaska u krevet popije crni čaj, a ako je još uvek gladna poješće činiju ovsene kaše ili putera od badema sa bananom. Balet joj znači sve na svetu, a kao tinejdžerka često nije jela i zadovoljavala se samo malim užinama. Mislila je da manje masna hrana može da joj pomogne da održava svoje baletsko telo. Tokom jedne probe, izvrnula je članak i nejni ligamenti su popucali jer nije imala dovoljno hranljivih sastojaka u telu.

Povreda ju je naterala da napravi malu pauzu, tokom koje se posvetila svom mentalnom i fizičkom zdravlju. Dobijala je injekcije steroida u članak kao bi se brzo oporavila od povrede, ali je trpela i bol.

- Šta god da sam radila nije pomagalo. Tonula sam u depresiju, a moj članak se nije oporavljao, rekla je ona.

Poziv na buđenje došao je od njene sestre koaj joj je skrenula pažnju da se ona ako plesačica uopšte nije dobro starala o sebi. Vremenom, Sesi je počela da jede dovoljne količine hrane i da unosi dosta voća, povrća, celih zrna žitarica i laganih proteina. Odrekla se veštačkog šećera i fokusirala se na sveže proizvode.

Sada ima poseban režim ishrane koji ne obuhvata mleko i mlečne proizvode, a kaže da zahvaljujući tome ima više energije.

2024 © - Vesti online