Ponedeljak 05.11.2018.
23:58
B92

Danilović: Da se ne lažemo - Jokić nema želju da igra za Srbiju

nuggets.com
Nikola Jokić

Jokić je sa Srbijom osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Riju 2016, ali se od tada nije odazivao pozivima selektora Aleksandra Đorđevića.

- Mislim da dečko nema želju da igra za reprezentaciju. Da ne lažemo jedni druge, ali to bi trebalo on da kaže. Kao predsednik KSS, bio bih najsrećniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka poslednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može, nisam siguran u to - izjavio je Danilović.

Danilović kaže da neke razloge Jokićevog odustajanja razume, ali neke ne.

- Prve godine je trebalo da potpiše veliki ugovor i to razumem i podržavam ga. Zašto bi rizikovao egzistencijalno pitanje i to mi je razumljivo. Neki drugi razlozi mi nisu razumljivi. Ja bih voleo i želeo da Nikola bude u timu, ali nisam siguran da on ima volju. Nadam se da grešim - dodaje Danilović.

Situaciju sa Jokićem prokomentarisao je i Danilovićev nekadašnji saigrač Žarko Paspalj.

- Imamo dva velika takmičenja, Svetsko prvenstvo 2019. i Olimpijske igre 2020. godine i neophodno je da Srbiju predstavlja najbolji tim. Mislim da će sve to sa Jokićem da se prevaziđe i da bude u najboljem redu. Srbija zaslužuje medalju, ima izvrstan tim i bilo bi šteta da do toga ne dođe - rekao je Paspalj.

Srbija se trenutno nalazi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine i sledeći meč očekuje je 30. novembra protiv Izraela u gostima.

2024 © - Vesti online