Ponedeljak 05.11.2018.
12:53
Vestionline

Milačić se izvinio Bećkoviću: Matija, dođi u Crnu Goru!

Tanjug
Matija Bećković

Milačić je u razgovoru sa Bećkovićem naglasio da je zbog toga došao u Beograd da mu se najiskrenije izvini, ne samo u ime svoj partije, već i, kako je uveren, većinske i prave Crne Gore, saopšteno je iz stranke.

"Nedopustivo je da se bilo koja vlast na svetu, čak i one totalitarne u afričkim zemljama, odnose na način na koji to radi crnogorska vlast prema srpskim ili bilo kojim drugim intelektualcima, a pogotovo ne prema Vama, dobitniku Njegoševe nagrade i kao nekome ko vuče korene iz našeg crnogorskog krša, ko je, zapravo, pravi Crnogorac, dakle - Srbin", rekao je Milačić.

On je dodao da je zadatak nove generacije političara u Crnoj Gori i da, figurativno rečeno, čisti smeće koje crnogorska vlast poseje u regionu, ali i šire, poput učešća u proslavi "Oluje" u Kninu ili poput priznanja takozvane republike Kosovo.

Milačić je pozvao Bećkovića da dođe u Crnu Goru što pre, jer je, ipak, Crna Gora njegova kuća u koju je, ma šta god vlast režirala, uvek dobrodošao.

Crnogorska policija potvrdila je da je donela rešenje kojim se četvorici srpskih intelektualaca, među kojima je akademik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru. Osim Bećkoviću, ulazak u Crnu Goru uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru Dejanu Miroviću. 

Obrazloženje za ovu odluku je to da "ugrožavaju nacionalnu bezbednost" Crne Gore.

2024 © - Vesti online