Ponedeljak 05.11.2018.
10:40
Vestionline

Pastor: Pobeda "Mađarske sloge"

Youtube/TV Subotica
Ištvan Pastor

Pastor je rekao da su to rezultati na osnovu 95 dsto obrađenog materijala, da je izlaznost bila manja nego pre četiri godine, ali da je zadovoljan rezultatima.

- Politika koju vodimo, politika dogovora, traženja rešenja i kompromisa uživa podršku - rekao je Pastor i istakao da dobra poruka to što podršku nije dobila politika koja u svakom Srbinu vidi neprijatelja, politika mržnje i frustracija.

Kako je javio RTS, glasanje u Subotici juče je proteklo mirno, u demokratskoj atmosferi. Glasalo se na 63 biračka mesta, a pribeležene su sitne primedbe gradana koji nisu bili upisani u poseban birački spisak.

Na glasanju je najviše bilo Mađara i Bunjevaca, a prema prvim preliminarnim rezultatima, promena u rukovodstvu nacionalnih saveta ovih manjina neće biti.

- Ubedljivo vodi lista broj 1, ali bih ja svakako volela da je izlaznost daleko veća. Imamo podatke da smo imali 20 odsto izlaznost - rekla je za RTS Suzana Kujundžic Ostojic, predsednica Nacionalnog saveta Bunjevačke nacionalne manjine i nosilac liste "Bunjevci zajedno".

Ukazala je na propust u posebnom biračkom spisku, na kojem nisu bili upisani ljudi koji su se prošle godine nalazili na tom spisku.

2024 © - Vesti online