Petak 02.11.2018.
17:39 >> 17:58h
Vestionline, Tanjug

Ni Komonvelt Dominika više ne priznaje Kosovo

pixabay.com
 

Pre Komonvelta Dominika, priznavanje kosovske nezavisnosti povukli su Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Komonvelt Dominika "suspenduje svoj stav o priznavanju Kosova sve do ishoda dijaloga Beograda i Prištine", navodi se u Memorandumu Ministarstva spoljnih poslova te države, kojim je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obavešteno o promeni njenog stava prema kosovskoj nezavisnosti. 

"Nakon detaljnog razmatranja i u svetlu preporuka generalne skupštine UN i Međunarodnog suda pravde, dogovorili smo se da revidiramo našu ranije zauzetu poziciju u vezi priznavanja Kosova kao nezavisne države", navodi se u Memorandumu u koji je Tanjug imao uvid.

"Vlada Komonvelta Dominike smatra da njena podrška rešenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, a ne definisanje statusa pre okončanja dijaloga. Kada dve strane budu postigle sporazum, Vlada Komonvelta Dominike će dosledno podržati poziciju dogovorenu između dve strane", kaže se u dokumentu.

"Za sada, Vlada Komonvelta Dominije suspenduje svoj stav o priznavanju Kosova sve do ishoda pomenutog dijaloga", navodi se u Memorandumu sa kojim su premijer i šef diplomatije Komonvelta Dominika, Ruzvelt Skerit i Fransin Baro, upoznali srpskog ministra Ivicu Dačića.

2024 © - Vesti online