Subota 03.11.2018.
00:30
b92.net, Vestionline

Dokazano deluje: U ovoj boji izgledamo privlačnije i inteligentnije

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dobre vesti! Prema nedavno sprovedenom istraživanju, postoji jedna boja koja nas čini ne samo seksepilnijima nego tako obučene delujemo i jako pametno. 

Ono što je još najbolje kod te boje: čini vas mršavijom, bezvremena je i jednostavno pristaje uz sve. Reč je o crnoj boji! 

Mnogo puta smo pročitali kako ćemo (muškarcima) najlakše upasti u oči i privući ih ako se obučemo u crveno, no izgleda da je crna sada postala nova crvena, čak i kad je o privlačnosti reč. 

Prema istraživanju jedne britanske kompanije, koja je anketirala više od 1000 ljudi, 45 posto je reklo da je crna boja povezana sa samopouzdanjem, inteligencijom i privlačnošću. Na poslednjem mestu bila je ipak roze boja - samo pet posto ljudi izjasnilo se da najbolje izgledamo u roze izdanju. 

Istraživanje je takođe otkrilo da 66 posto žena rado vide muškarca u crnom. I muškarci favorizuju crnu boju odeće kod žena. 

Dakle, crna boja dokazano deluje na drugi pol i u crnoj odeći delujemo inteligentnije, zbog čega ne bi bilo loše da češće nosimo crnu odeću…

2024 © - Vesti online