Petak 02.11.2018.
17:00
D. Cale - Vesti

Ovacije za male bračne zločine

D. Timarac
Nela Mihailović i Boris Pingović na sceni

Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a čak su unete i dodatne stolice za gledaoce koji su došli u poslednji čas.

Delo Erika Emanuela Smita sa francuskog je prevela Stanica Lazarević, komad je režirao Filip Grinvald, a dramaturgiju potpisao Željko Hubač. Za scenografiju se pobrinuo Boris Maksimović, a predstavu su maestralno odigrali glumci Nela Mihailović i Boris Pingović.

Smenjivali su se zapleti, publika se slatko smejala, a glumci su na kraju zasluženo nagrađeni stojećim ovacijama i gromoglasnim aplauzom. Dubokim naklonom i vidno zadovoljni atmosferom koju su napravili, glumci su se zahvalili sidnejskoj publici.

- Treći put sam u Australiji i imam iskustvo sa ovdašnjom publikom. Oduševljena sam što je sala bila puna i ako sam i ja mojim prethodnim dolascima stvarala ovu publiku, onda sam zaista presrećna. Publika je divna i negovana, prelepe su bile njihove reakcije - rekla je glumica Nela Mihailović.

D. Timarac
Ovacije publike

Njen kolega Boris Pingović premijerno je nastupao na Petom kontinentu...

- Prvi put sam u Australiji i zadovoljan sam načinom na koji nas je publika prihvatila. Vidim da imaju visoke kriterijume i to je dobro - kazao je Boris i na naše pitanje hoćemo li ga opet videti poručio da ne zavisi sve od njih. - Ako me organizatori ponovo pozovu, uvek ću se rado odazvati.

A, da je publika istinski uživala svedoče i utisci prisutnih.

- Ovo je jedna od retkih predstava u poslednje vreme kojoj se ne može naći zamerka ni u kojem segmentu, počevši od odličnog teksta i režije, pa do maestralnih glumaca. Kroz zanimljivu i svima blisku temu postavljena su neka od ključnih pitanja identiteta pojedinca, ali i braka kao institucije koja se danas suočava sa mnogobrojnim izazovima. Ova predstava je podigla lestvicu očekivanja sidnejske publike za sledeća gostovanja koja organizatori pripremaju - rekla je Milena Ilišević, predavač srpske književnosti na Univerzitetu Zapadni Sidnej i, inače, redovna posetiteljka pozorišnih predstava u Sidneju.

Uživao: Otac Miodrag Perić sa suprugom

I Aleksandar Boromisa, član ovdašnje pozorišne grupe Pilipenda, izrazio je zadovoljstvo viđenom predstavom i naglasio da mu se gluma Nele Mihailović i Borisa Pingovića veoma dopala.

Biranim rečima o predstavi je govorio i arhitekta Dušan Mijatović.

- Srećan sam što se organizuju pozorišne večeri. Možemo mi Srbi i ovim da se ponosimo. Lep je naš folklor, lepo je i u našim klubovima, ali ove predstave su nešto posebno, pravo osveženje za sve nas u Australiji - istakao je Mijatović.

 

2024 © - Vesti online