Petak 02.11.2018.
00:11
Vestionline

Lekić najbrži strelac Kadiza u Kupu Španije posle 1992 (VIDEO)

EPA/Roman Rios
Lekićeva radost sa saigračima posle gola protiv Espanjola

U dva meča u kojima su se drugoligaši kao domaćini sastali s prvoligašima dva naša igrača su dali golove i obojici su bili debitantski u svojim timovima. Posle Uroša Đurđevića, koji je bio strelac u pobedi Sportinga iz Hihona protiv Eibara (2:0), mrežu je zatresao i napadač Kadiza Dejan Lekić (33) protiv Espanjola. I tu je pobedio klub iz nižeg razreda (2:1).

Nekadašnji Zvezdin igrač, koji je u španski fudbal došao još 2010. kada je iz crveno-belog dresa otišao u Osasunu, postigao je pogodak već u 27. sekundi pošto je iskoristio grešku odbrane tima iz Barselone, inače odličnog od početka prvenstva. Poslednji Kadizov fudbaler koji je u Kupu dao gol u prvih 60 sekundi bio je izvesni Kino 13. oktobra 1992. Tada je Kadiz kao gost pobedio Poli Ehido s 3:0 (eliminisan u sledećoj rundi), u sezoni u kojoj je ispao iz najboljeg društva, vrativši se od tada samo 2005/06.

Lekić, koji je u prošloj sezoni igrao u Reusu, takođe drugoligašu, stigao je u Kadiz poslednjeg dana prelaznog roka. Odigrao je samo dve utakmice u ligi. Na još nekoliko je bio rezerva.

Espanjol je izjednačio preko Havijera Puada u 35. minutu, a pobedu je domaćinu doneo Francuz alžirskog porekla Karim Azamum u 41. Revanši su 4. decembra. 

EPA/Roman Rios
Lekić na meču s Espanjolom
2024 © - Vesti online