Četvrtak 01.11.2018.
20:16
B. Miličić - Vesti

Njihova misija pomoć nejakima

B. Miličić
Sveštenici i vernici u hramu

Osveštana su slavska obeležja koja su ove godine pripremile slavske domaćice protinica Zora Radmilo, Milena Bibić, Božana Trifunović i Rosa Knežević.

U propovedi protojereja-stavrofora Marinka Radmila bilo je dosta reči o značaju postojanja i rada Kola srpskih sestara koje okuplja tridesetak članica iz Nirnberga i okoline.

- Mi Kolo srpskih sestara radije zovemo Versko dobrotvorno starateljstvo jer ono to, u stvari, i jeste. Značajno za našu parohiju jeste angažovanje parohijanki, ne samo u životu naše crkvene zajednice, nego i u humanitarnom i dobrotvornom radu. Članice nesebično pomažu bolesnima i siromašnima kroz razne akcije, a najbolji primer nam je dr Milica Mitić koja je i najstarija članica, ali i dalje vrlo aktivna i korisna, pogotovo kada iz Beograda dođe u Nirnberg - ističe prota Radmilo.

U crkvenoj sali organizovan je zajednički slavski ručak na kome su po parče slavskog kolača dobile domaćice slave sledeće godine. To su Radmila Goranović, Krsta Vasiljević, Snežana Krunić, Danijela Goranović, Radana Gnjatović i Zora Perhort Vojinović.

 

2024 © - Vesti online