Četvrtak 01.11.2018.
18:17
Ž. Marković - Vesti

Zaigrali kolo sokakom

Ž.Marković
Ženska grupa prvog ansambla Kola

Oni su pred oko 500 gostiju izveli spletove srpskih igara. Mališani iz Nojhauzena su prvi stupili na scenu i otvorili program igrama iz Banata i koreografijom Zavrzlama, dečji ansambl iz St. Galena izveo je Igre iz Bujanovca.

Zaigrali su i seniori iz Šenenverda, da bi pripremni ansambl Nojhauzena su zatvorio prvi folklorni blok. Drugi blok su otvorili seniori iz Nojhauzena koreografijom Crnorečje, potom je na binu izašao pripremni ansambl iz Šenenverda koji je odigrao koreografiju Idu dvoje, ne poznajem ko je - Bela nedlja u smederevskom Podunavlju.

Ž. Marković
Luka i Mila Radovančević

Da bi sam kraj ostao za izvođački ansambl domaćina, koji je odigrao koreografiju Krajište. Prezadovoljna publika pozdravila je velikim aplauzom sva udruženja koja su nastupala na bini.
- Vrlo sam zadovoljan večerašnjom zabavom, pre svega programom, ali i posetom gostiju.

Uprava se odlično pripremila za ovu priredbu, sve je štimalo kako treba, a to nije lako kad je na okupu više od 500 ljudi. Zahvalio bih svima koji su došli i podržali ovu našu zabavu, a najviše gostujućim udruženjima koja su se odazvala i uveličali ovaj naš skup. Nadam se da će FMD Kolo ima ti priliku da uzvrati gostovanje na njihovim zabavama i da ćemo u bliskoj budućnosti nastavitu naša druženja - rekao je za "Vesti"Igor Stevanović, predsednik Kola.

Čelnik kluba iz Nojhauzena je rodom iz Riljca kod Trstenika, a živi u Šafhauzenu.

Svoje zadovoljstvo su izrazili i posetioci, a neki od njih su redovni na priredbama Kola.

- Svake godine sa kumomNebojšomJovanovićem dolazim na zabavu Kola iz Nojhauzena. Ovde imamo mnogo prijatelja i veoma je lepo. Ima folklora, muzike i igara iz cele naše Srbije -izjavio je Vojin Knežević, koji živi u Vinterturu, a rodom je iz Vrela kod Bihaća

- Veoma sam ponosan na sve što radi naše društvo Kolo. Dodatno je zadovoljstvo što u folklornom ansamblu igraju i supruga Tatjana i ćerka Dajana - kaže Radoslav Petrović, poreklom iz Kotor Varoša, kod Banjaluke.
 

Cveće za Mirjanu

Ž. Marković
Buket za Mirjanu Ignjatović

U pauzi između dva bloka na binu stupila Mirjana Ignjatović, koja je Pre tridesetak godina bila osnivač FMD Kolo. Ona se vratila u Srbiju, a specijalno za ovu priliku je došla iz Beograda. U svom obraćanju je zamolila sve generacije da istraju u očuvanju naše tradicije.






 

2024 © - Vesti online