Četvrtak 01.11.2018.
15:37
Vestionline

Hrvatska ide po 13 milijardi evra: Iz Pekinga i nacionalni stadion

pixabay.com
 

Hrvatski investicioni forum u Pekingu okupiće u subotu predstavnike najvećih kompanija iz Kine, ali i Indonezije, Australije i Novog Zelanda, a ovaj je događaj okidač za posetu vrlo jakog hrvatskog izaslanstva Kini.

Pre samog foruma, premijer Plenković će se u petak susresti s kineskim premijerom Li Kećijangom i na tom sastanku će se razmatrati sveukupni kinesko-hrvatski odnosi, s posebnim naglaskom na privrednu saradnju, tačnije kineske investicije u Hrvatsku, piše Seebiz. 

Dan kasnije, premijer bi trebalo da prisustvuje investicionom forumu u Pekingu, gde će neke od najvećih kineskih kompanija i formalizovati svoj interes za ulaganjima u Hrvatsku. Ukupno, projekti su vredni čak 13 milijardi evra. 

Infrastrukturni projekti, među kojima je kontejnerski terminal u Luci Zadar, kao i modernizacija aerodroma Zadar, među najzanimljivijim su projektima.

Valja spomenuti i saradnju na sportskom planu. Reč je o projektu nacionalnog fudbalskog stadiona u Hrvatskoj o čemu su već poodmakli razgovori s Hrvatskim fudbalskim savezom. Reč je o izgradnji nacionalnog stadiona uz korišćenje najsavremenije tehnologije solarnih panela.

2024 © - Vesti online