Četvrtak 01.11.2018.
09:26
Vestionline

Kusturica: Dodik je napravio jaku regionalnu državu

EPA/Flavio lo Scalzo
Emir Kusturica i Milorad Dodik

"Ja u Sarajevo neću ući"

On je naveo da je Dodik to učinio u trenutku kada se u svetu ruši ugled najvećih država, kada one najslabije koriste fondove koji su već potrošeni, ocenivši da je jako dobro osetio trenutak kada se svet prekomponuje.

- Podržavam Milorada Dodika jer je dokazao da je moguće izgraditi i bolnice i stotine kilometara auto-puteva, napraviti Andrićgrad, od Trebinja napraviti grad, od Banjaluke napraviti destinaciju koja je na putu ka Evropi i mesto iz kojeg se iz Evrope dolazi. Negova politika je robusna, ali jedinstvena - rekao je Kusturica.

On je sinoć za RTRS istakao da je Dodik jedini političar na Balkanu koji isto misli, radi i govori. 

- Nema drugog koji je povezao te tri radnje. Utoliko je on i pobednik. On je jedan od retkih političara koji je napravio tolike puteve i bolnice, a koji je ostao na vlasti. Jer, narod vrlo teško prašta tu vrstu uspeha. Osnažio je nešto što ja nazivam regionalnom državom - kaže Kusturica.

Prema njegovim rečima, Dodik je shvatio svetsku korelaciju koja postoji i uhvatio trenutak kada je svet u raskoraku.

- U takvoj situaciji stvorio je jednu regionalnu državu, gradio infrastrukturu, učinio celu teritoriju Srpske boljim mestom za život. To se u Sarajevu doživljava kao neprijateljstvo - rekao je Kusturica.

Na pitanje kako će njega i Dodika Sarajevo prihvatiti, Kusturica je rekao da ima Istočno Sarajevo, ako nema zapadno i da u Sarajevo neće ući.

2024 © - Vesti online