Četvrtak 01.11.2018.
08:39
rs.n1info.com

Zukorlić Bošnjacima: Zakopajte "dušmanske sekire"

A. Čukić
Muamer Zukorlić

"Da se ne delimo na čaršijske i seljake"

On je na završnom predizbornom skupu svoje liste, na Gradskom trgu rekao da sve uvredljive reči treba da utihnu, jer je to verska, nacionalna i moralna obaveza svih Bošnjaka.

- Pokažimo u narednim danima dobrotu i nesebičnost prema komšijama iz drugih stranaka i lista, za koje nekada mislimo da su dušmanske. Ne nisu, ne postoje dušmanski Bošnjaci, samo konkurenti i protivnici. Mi jedni drugima ne možemo biti dušmani nikada, pa makar tako izgledalo - rekao je Zukorlić koji je predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i poslanik u Skupštini Srbije.

- Treba nam Sandžak sa nacionalnim bošnjačkim jedinstvom, gde se nećemo deliti na čaršijske i seljake, jer smo mi svi jedno - braća, od jednog čoveka i jedne žene stvoreni, nema razlike među nama. Oni koji nas dele po ovoj ili onoj osnovi su najlošiji deo našeg naroda, oni moraju u začelje kolone - rekao je Zukorlić.

"Iskren posrednik između Srbije i Bosne"

- Pobedom naše liste, Srbija i Bosna će dobiti pravog i iskrenog posrednika koji ne mrzi državu u kojoj živi, a koji je svestan svoje matice. Ubedićemo srpsku elitu da stavi tačku na destrukciju Bosne, da shvate da je u interesu Srbije čvrsta, jaka i celovita Bosna. Mi se ne bojimo da sedimo ni sa kim, videli ste da kulturno i bez psovki razgovaramo u Beogradu i sa nacionalistima i sa osuđenim ratnim zločincima. U razgovoru sa njima ja predstavljam vas i sebe i ono što nosim u grudima svojim, a to su naše bošnjačke vrednosti - zaključio je Muamer Zukorlić.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su gotovo u isto vreme predstavnici liste "Vakat je" održavali svoj završni skup u Kulturnom centru u Novom Pazaru, samo par stotina metara udaljenom od Gradskog trga.

U poseban birački spisak upisano je 103.492 Bošnjaka koji u nedelju, 4. novembra, imaju pravo glasa na izborima za novi saziv BNV.

2024 © - Vesti online