Sreda 31.10.2018.
15:20
Vestionline, Tanjug

"Rafael Varan treba da dobije Zlatnu loptu"

EPA/Etienne Laurent
Rafael Varan

Varan je sa Realom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, a onda je sa reprezentacijom Francuske postao prvak sveta na Mundijalu u Rusiji, što je prema njegovom zemljaku Platiniju ključno.

- Francuz bi trebalo da dobije Zlatnu loptu. Uvek postoji debata Ronaldo ili Mesi, ali ove godine je Varan jedini fudbaler sa peharima Lige šampiona i Svetkog prvenstva. On je sjajan fudbaler, glasao bih za njega sigurno, a rezultati su jedino merilo, sve ostalo je subjektivno- rekao je Platini za francuski RMC.

Platini, trostruki osvajač nagrade koju dodeljuje magazin Frans fudbal, ističe da ne sme da se zaboravi 2006. godina kada je priznanje otišlo u ruke Fabiju Kanavaru koji je sa kapitenskom trakom predvodio Italiju do šampiona sveta.

- Imamo opcije poput Grizmana, Mbapea, Žirua, Ljorisa, Modrića, ali je jedini sve uzeo Varan. Setimo se 2006. kada je Kanavaro dobio Zlatnu loptu- naveo je bivši predsednik UEFA.

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine biće objavljen 3. decembra, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg fudbalera sveta od FIFA.

2024 © - Vesti online