Sreda 31.10.2018.
11:27
Vestionline

Najlošiji start Njukasla još od 1898 - kada je kraljica Viktorija vladala Britanijom!

commons.wikimedia.org
Kraljica Viktorija, na tronu Ujedinjenog Kraljevstva bila je od 1837. do 1901. godine

Španac Rafa Benitez je danas kralj Tajnsajda (oblasti na severoistoku Engleske u kojoj je Njukasl najveći grad), ali čini se da je na putu da izgubi bitku. Prosečan životni vek krajem 19. veka iznosio je 44 godine, ali gledanje popularnih "svraka" u ovoj sezoni može vam oduzeti nekoliko godina života ako ste njihov navijač.

Subotnja utakmica u gostima protiv Sauthemptona više je izgledala kao priprema za Čempionšip sledeće godine. Meč je bio bez života, bez radosti i bez golova. Tih 90 minuta života navijači nikad neće moći da vrate.

EPA/Lindsey Parnaby
Fudbaleri Njukasl junajteda

Ipak, Benitez je posle meča rekao da je zadovoljan bodom, ali na taj način njegov tim neće ostati u elitnom rangu engleskog fudbala. Vlasnik Njukasla Majk Ešli - inače neprijatelj broj 1 na severoistoku Engleske - takođe je bio na tribinama i prisustvovao je još jednoj lošoj partiji svog kluba.

Španskom menadžeru je jasno da nema tim za velika dela i jedino mu ostaje da bude strpljiv i da se nada da će u januarskom prelaznom roku Ešli "odrešiti kesu" i dovesti neophodna pojačanja kako bi navijači "svraka" i sledeće godine imali priliku da na Sent Džejms parku gledaju Salaha, Azara, De Brujnea i ostale zvezde Premijer lige.

Benitez je nagovestio da će ostati u klubu ako u sledećem prelaznom roku bude imao na raspolaganju dovoljno novca da dovede igrače koji su mu potrebni.

- Moramo da budemo mentalno jaki i da izdržimo do januara, kada ćemo, nadam se, pojačati ekipu i onda videti gde se nalazimo. Veoma je važno da budemo pozitivni - istakao je Benitez, čiji je najveći uspeh u trenerskoj karijeri trofej Lige šampiona sa Liverpulom 2005, kada su "crveni" u nezaboravnom finalu savladali Milan posle penala, iako su na poluvremenu gubili sa 3-0.

Za to će mu biti potrebno mnogo sreće, jer ono što su njegovi igrači pokazali u prvih 10 utakmica ne uliva mnogo poverenja.

EPA/Nigel Roddis
Menadžer Njukasl junajteda Rafa Benitez
2024 © - Vesti online