Četvrtak 01.11.2018.
00:44
D. N. Petrović - Vesti

Podršku traže i od Erdogana

youtube,com
Husein Kvazović

Na to ukazuje i apel 22 nevladine organizacije iz ovog kraja i cele Srbije u kome se naglašava da atmosferu nasilja i straha indukuju pristalice Muamera Zukorlića koji ima podršku zvaničnog Beograda i vlasti koja žmuri pred Zukorlićevom bahatošću.

Da na dan izbora može biti "svega i svačega" upozorava i Ahmedin Škrijelj, visoki funkcioner SDA i jedan od kandidata za većnika na njegovoj listi Samoopredeljenje - Sulejman Ugljanin.

- Do nas dolaze informacije o nekakvom "crnogorskom scenariju", odnosno o nekakvim militantnim grupama, povezanim sa vlašću u Beogradu, koje će doći da naprave nerede. To bi bila vrlo rizična i opasna stvar kako za Sandžak, tako i za Srbiju - ističe Škrijelj.

Veliku nervozu među Bošnjake u Sandžaku izazvao je i mogući dolazak reisa Islamske zajednice BiH Huseina Kavazovića sa ciljem da pred same izbore podrži Muamera Zukorlića i njegovu listu.

Skoro svi čelnici opština i lideri stranaka mole reisa da ne podržava Zukorlića koji, kako ističu u pismu, čini zulum u Sandžaku.

Prilikom boravka sandžačke delegacije(čelnici opština Novi Pazar, Sjenica i Tutin i Sulejman Ugljanin) u Istanbulu, gde su prisustvovali otvaranju novog aerodroma, u razgovoru sa predsednikom Turske Taibom Erdoganom zatraženo je da on utiče na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vlast ne podržava Zukorlića i da obezbedi mir i demokratsko održavanje izbora za Bošnjačko nacionalno veće.

2024 © - Vesti online