Utorak 30.10.2018.
09:45
Tanjug, Vestionline

Novi bilans: 9 žrtava, škole zatvorene u mnogim gradovima (FOTO,VIDEO)

pixabay.com
 

Italijanski mediji prenose da je izvedeno oko 7.000 operacija spasavanja, kao i da je angažovano gotovo 6.000 pripadnika spasilačkih službi.

Aerodrom "Kristifor Kolumbo" u Đenovi je zatvoren za saobraćaj, a put prema, kako piše La Republika, najpoznatijem selu na svetu, Portofinu, više ne postoji.

U šest regiona u Italiji proglašen je crveni meteoalarm zbog vetrova i obilnih kiša, a najugroženiji su Lombardija, Veneto, Ligurija i Abruco, gde jačina vetra dostiže 100 kilometara na sat.

Sektor za civilnu zaštitu grada Rima upozorio je građane da ograniče kretanja zbog loših vremenskih uslova, navodeći da će se u narednim satima vreme verovatno pogoršati.

Navodi se da su danas registrovane tri nove žrtve snažnih vetrova i obilnih padavina nakon kojih su usledile poplave.

Ansa navodi da i dalje postoji opasnost od poplave zbog mogućnosti izlivanja reke Pjave koja se blizu Venecije uliva u Jadransko more, prema poslednjim podacima nosi između 2.200 i 2.500 kubnih metara vode u sekundi.

Centar za plimu gradskih vlasti Venecije objavio je, s druge strane, da se situacija u tom gradu poboljšava kada je u pitanju porast nivoa vode, pošto se danas i sutra predviđa umerena plima. Ona bi trebalo da nivo vode poveća za najviše 110 centimetara.

2024 © - Vesti online