Utorak 30.10.2018.
09:15
b92.net

Italijan ukazao na "četiri tačke" u vezi sa Tačijem i EU

EPA/Georgi Licovski
Hašim Tači

Doktor međugraničnog uporednog prava iz Milana, kako prenosi Kossev, upozorio je i na odnos zvaničnika Evropske unije prema predsedniku samoproglašene države.

- Pod jedan - Evropska unija je uspostavila Specijalni sud za ratne zločine. Pod dva - Tači je očigledno osumnjičeni. Pod tri - Federika Mogerini i Johanes Han žele zamenu teritorija koju zagovara Tači. Pod četiri - Federika Mogerini je izabrala sudije i tužioce za sud - naveo je Kapuzela. 

Potom je “povezao“ sve četiri tačke. 

- Mogu li tačke od jedan do četiri da doprinesu da se objasni zašto ovaj sud još uvek nije ni protiv koga podigao optužnicu? - upitao je Kapuzela. 

Kapuzela koji je na svojoj Fejsbuk stranici komentarisao aktuelne teme na Kosovu, važi za značajnog poznavalaca i istovremeno i oštrog kritičara EULEX-a i dela političkog vrha Kosova. 

- Postoje mnogobrojni indikatori koji ukazuju da je politička elita na Kosovu uključena u korupciju i organizovani kriminal, ali i posle deset godina ni jedna značajna politička figura nije uhapšena, niti je sprovedena istraga, niti je krivično gonjena - ocenio je ranije ove godine u intervjuu za Dojče vele, a slične stavove izneo je i u prethodnom intervjuu za KoSSev koji je dao u Nemačkoj.

2024 © - Vesti online