Ponedeljak 29.10.2018.
21:30
Vestionline

Fudbal posle američkog fudbala: Opštenarodno negodovanje zbog stanja trave na Vembliju

Tanjug/AP
Duel Dajera (Totenhem) i Bernarda Silve (Siti)

Poslednju utakmicu na Vembliju, koji mu je privremeni dom dok se ne završi velika obnova njegovog Vajt Hart Lejna, Totenhem je odigrao u Premijer ligi protiv Kardifa 6. oktobra. U oktobarskom terminu za utakmice reprezentacija na nacionalnom stadionu nije igrala ni Engleska jer je u oba meča Lige nacija bila gost (Hrvatska, Španija). 

Kad se Totenhem vratio da bi dočekao prvaka Mančester siti, imao je šta i da vidi. Kao stan posle razuzdane studentske žurke - u takvom su stanju NFL ligaši ostavili finu travu na Vembliju. Odigrane su u međuvremenu tri utakmice međunarodne serije američkog fudbala, na svakoj je bilo više od 80.000 gledalaca, a najviše u nedelju kada su se pred 85.870 duša sastali Iglsi iz Filadelfije i Jaguarsi iz Džeksonvila. 

Posle 30 i po sati na teren su izašli timovi dva engleska premijerligaša. Na terenu su i dalje vidljivi tragovi američkog ragbija: veliki amblem lige nasred igrališta i linije s brojevima kojima se obeležavaju distance. 

Ljubitelji fudbala u Engleskoj, ne samo Totenhemovi navijači, besni su zbog jadnog stanja igrališta. Srdžbu iskazuju na Tviteru.

2024 © - Vesti online