Ponedeljak 29.10.2018.
18:00
Vestionline

I strelac i prosac: Dao dva gola, prstenovao devojku na tribini, dobio žuti (VIDEO)

twitter.com/clubantofagasta
Eduard Beljo

Iz fudbalskog prvenstva Čilea pre smo mogli da očekujemo temperamentni južnoamerički obračun između igrača vrelih glava nego ljubavnu novelu na utakmici pred skoro 10.000 gledalaca. Everton je u Vinja del Maru dočekao Antofagastu u 27. kolu.

Gost je prvi poveo i to već u 2. minutu. Kad je Eduardo Beljo zatresao mrežu, nije pošao u zagrljaj saigrača već je otrčao među publiku. Tamo ga je čekala izabranica njegovog srca. Kleknuo je pred njom i zaprosio ju je. Na milu žensku ruku stavljen je verenički prsten.

Čin njihove ljubavi gledaoci su nagradili burnim aplauzom. U fudbalskim pravilima piše da igraču, ukoliko se golu raduje izvan igrališta, sledi žuti karton. Dosledno se pridržavajući uputstava, glavni sudija nije imao razumevanje za strelčevu prosidbu. Da se poneo drugačije, i on bi sasvim sigurno bio nagrađen burnim pljeskom.

Beljo je dobio žuti karton za koji i nije mario. Everton je uspeo da preokrene u svoju korist, ali je nadahnuti prosac u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu postigao još jedan pogodak, ukupno 13, po čemu je na četvrtom mestu liste strelaca.

Domaćinu je pobeda pripala golom u poslednjih deset minuta utakmice. Taj je poraz udaljio Antofagastu od njenih želja da se do kraja prvenstva bori za titulu prvaka. U vođstvu je Universidad Katolika.

   

2024 © - Vesti online