Ponedeljak 29.10.2018.
16:36
Vestionline

Portugalac Soza prvi Đokovićev protivnik

EPA/Christophe Petit Tesson
Soza na meču s Čekinatom

Bilo je pitanje da li će Novak Đoković, drugi "reket" sveta, krenuti od drugog kola na turniru iz masters serije u pariskom "Bersiju" od onog koga je savladao u osmini finala na Ju-Es openu ili od onog koga je pobedio nedavno u Šangaju, a koji mu je urezao ožiljak na Rolan Garosu. Ispalo je da je Portugalac Žoao Soza (48. na svetskoj listi) bio uspešniji od Italijana Marka Čekinata (20) sa 7:5, 6:3.

Tako će naš as na poslednjem mastersu u sezoni prvo sastati s portugalskim teniserom, koji je prošao i dva kola kvalifikacija. Đoković ne samo da ga je savladao s maksimalnih 3:0 na Flašing Medouzu nego nije izgubio set ni u prethodna četiri međusobna duela s njim, a još tri su bila na turnirima za grend slem. U setovima, dakle, 14:0.

Meč je u utorak u 19.30 časova. Ko im je prvi protivnik prethodno će da saznaju i Španac Rafael Nadal (njegov zemljak Fernando Verdasko ili Francuz Žeremi Šardi) i Švajcarac Rodžer Federer (Kanađanin Milioš Raonić ili Francuz Žo Vilfrid Conga).

Ne bude li senzacionalnog iznenađenja, naš najbolji teniser, koji u Parizu bije bitku za povratak na prvo mesto liste, budući da ima samo 215 bodova manje od vodećeg Nadala, igraće u osmini finala s pobednikom meča Grka Stefanosa Cicipasa (16) i Bosanca Damira Džumhura (52).

2024 © - Vesti online