Ponedeljak 29.10.2018.
11:52
Sponzorisan tekst

Povećanje usana na bezbedan način

Promo
 

Starenje se vidi i na usnama

Ulaskom u petu deceniju kod žena obe usne postaju tanke. Ako tome dodamo i bore na usnama, lice dobija tužniji i umorniji izgled, a žene osećaj manje privlačnosti. Neretko i manjeg samopouzdanja jer znaci starenja su tako vidljivi na usnama.

Grožđana mast, razni stikovi i kreme ne mogu da utiču na sprečavanje starenja usana. Starenje se odvija u dubljim slojevima kože, smanjenjem lučenja kolagena i elastina, što je neumitan fiziološki proces. Ipak lepe i jedre usne nisu samo tiha patnja sa godinama, moguće je njihovo vraćanje i remodeliranje.

Estetski hirurzi Atlas Estetike nam objašnjavaju kako to možemo postići na prirodan način pogledajte njihov sajt www.atlasestetika.rs.

Idealan odnos donje i gornje usne

Idealnoj lepoti se teži vekovima, što se najbolje vidi kroz istoriju umetnosti. Idealno srazmerne i izražene usne su privlačan detalj i na starim slikama i fotografijama, ali i danas u svakodnevnom životu.

Idealne usne su pune, rumene i isturene - to će reći svaka osoba, ali estetski hirurzi tu vide mnogo više detalja. Prema zlatnom standardu odnos gornje i donje usne treba da iznosi 1:1,6. To je ona čuvena razlika u debljini donje i gornje usne koja lice čini privlačnim. Među detaljima koji se koriguju i utiču na krajnji izgled su: odnos gornje usne i nosa, kontura, punoća, položaj vilice, mišićna aktivnost, širina usana i položaj uglova.

Na usnama može biti vidljiva prethodna upotreba ubrizgavanih filera, naročito ako se radi o nestručnoj intervenciji. Ubrzigavanjem hijaluronskih filera ili aquafiling gela, bore na usnama se zatežu i u izvesnoj meri im se menja boja. Usne postaju sjajnije i rumenije.

Tri bezbedna načina povećanja usana

Atlas Estetika smatra da je bezbednost pacijenata na prvom mestu kada je u pitanju izbor filera koji će se ubrizgavati kada se radi povećanje usana. Kvalitetni preparati vrhunskih kozmetičkih kuća su jedini pametan izbor. Pored vrlo poznatog hijaluronskog filera koji se sastoji iz hijalurosnske kiseline određene gustine, usne povećavamo uz pomoć Aquafiling gela i sopstvenog masnog tkiva.

Hijaluronski fileri su potpuno prirodni, neškodljivi, a efekat povećanja usana traje nekoliko meseci, nakon čega treba da se ponovi.

Aquafiling gel je pogodan kao filer za povećanje usana za dame koje su već povećavale usne hijaluronom i žele nešto trajniji efekat, do dve godine. Aquafiling gel je neškodljiv i ne postoji mogućnost javljanja alergijskih reakcija jer ga u 98% čini fiziološki rastvor. Povećanje usana ličnim masnim tkivom je najtrajnija od pomenutih metoda i efekat traje oko pet godina.

Masno tkivo treba prethodno uzeti sa područja tela gde ga ima više nego što treba. To se najčešće obavlja zajedno sa liposukcijom, ali nije obavezno. Uzeto masno tkivo se potom prerađuje laboratorijski posebnim postupkom i dobija se željeni filer.

Za injektiranje filera radi povećanja usana potrebno je da lekar specijalista poznaje specijalnu metodu injektiranja, a obavlja se u lokalnoj anesteziji. Nakon tretmana, pacijentu se može pojaviti prolazno crvenilo i osetljivost usana, dok su hematomi i modrice ređi.

Može se reći da je efekat povećanja usana filerima nešto trajniji kod mlađih osoba. Pacijent može odmah da se vrati svojim obavezama uz poštovanje saveta lekara o održavanju higijene i nege usana.

Jedini način da povećanje usana obavite na bezbedan način je da se obratite stručnjaku – lekaru specijalisti estetske hirurgije. U Atlas Estetici sve tretmane povećanja usana obavljaju vrsni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom, koji su se edukovali u najboljim svetskim centrima. Atlas Estetika je vaš saveznik u borbi protiv starenja kože!

Zakažite svoj termin na telefone: +381 11 785 88 88 ili +381 60 329 24 11.

2024 © - Vesti online