Utorak 30.10.2018.
05:30
telegraf.rs, Vestionline

11 saveta agenta FBI kako da budemo potpuno bezbedni na putovanju

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Džejms Hamilton, bivši specijalni agendt FBI otkrio je par stvari kojih morate da se pridržavate kako biste se na putovanju osećali sigurno

1. U avionu držite glavu gore i oči otvorene, a savetuje i da izbegavate upotrebu slušalica koje u potpunosti blokiraju zvukove.

2. U glavi napravite plan za izlazak sa terminala aerodroma ako situacija bude zahtevala to od vas.

3. Nakon što uđete u avion, obratite pažnju na to gde se nalazi izlaz u slučaju opasnosti.

4. Sa sobom uvek nosite malu baterijsku lampu i neka vam ona bude pri ruci u svakom trenutku. Ona može da osvetli vaš put u hitnim slučajevima. Takođe, može da vam posluži i u slučaju odbrane od osobe koja ima loše namere.

5. Odaberite smeštaj sa modernim sigurnosnim sistemom. Iako nije uvek slučaj, većina internacionalno poznatih hotela mnogo više brine o sigurnosti svojih gostiju.

6. Pre nego krenete na putovanje proguglajte mesto koje želite da posetite. Google vam može često dati informacije koje se tiču bezbednosti u mestu koje posećujete,a li i o dešavanjima u tom mestu u prošlosti.

7. Uvek tražite sobu koja se nalazi između drugog i šestog sprata. U slučaju požara ili drugih hitnih slučajeva, vatrogasni kamion s merdevinama ne može da dosegne na više spratove.

8. Delujte snažno i svesni situacije u kojoj se nalazite jer većian kriminalaca napada slabe i nesvesne žrtve.

9. Nikada nemojte da nosite skup nakit ili da pokazujete druge znake bogatstva. Držite vašu torbu i novčanik uvek blizu tela.

10. Pre nego počnete da planirate putovanje, proverite turistička upozorenja kako biste procenili nivo pretnje u mestu koje želite da posetite. Ako je nivo visok, razmislite da li uopšte trebate da putujete tamo.

11. Izbegavajte velika okupljanja kao što su koncerti, trgovački centri i restorani.

2024 © - Vesti online