Ponedeljak 29.10.2018.
10:15
espreso.rs, Vestionline

Darkovi doktori se plaše ugruška krvi

instagram/darkolazicofficial
Darko Lazić

Lekari daju sve od sebe da dobije najtežu životnu bitku koju vodi u 27. godini i kako nam je rekao jedan od lekara, njegovo stanje je bolje. Ipak, kako smo nezvanično saznali, konzilijum strahuje od pokretanja tromba, što se dešava u ovakvim situacijama.

I dalje u komi

Pevač je i dalje u veštačkoj komi, nalazi se na intenzivnoj nezi, pre nekoliko dana je operisan, kada mu je izvađena slezina, i o njemu danonoćno brine najstručnije osoblje. Lazić je polomio jagodicu, butnu kost, karlicu, devet rebara, probušeno mu je plućno krilo i bubrezi slabije rade. Zasad, njegovo stanje se drži pod kontrolom, i stabilno je, ali ipak postoji bojazan od pokretanja ugruška krvi, što bi stvorilo prepreku u cirkulisanju krvi kroz telo.

- Darko se lavovski bori za život, zapravo od njegovog organizma sve zavisi. Lekari daju sve od sebe. Stanje je i dalje alarmantno jer svaka operacija nosi rizik od komplikacija. Trenutno, u Darkovom slučaju, to je tromboza. I kada intervencija prođe uspešno, u periodu posle operacije može da dođe do krvarenja ili infekcija koje se ne mogu lečiti i koje se ponekad završavaju fatalno po pacijenta. Nadamo se da to neće biti slučaj kod pevača, ali iz mera predostrožnosti se analiziraju sve mogućnosti - navodi izvor.

On kaže da se najveći broj komplikacija događa u jedinicama intenzivne nege

- Sada je najteži period, jer čak 20 do 30 odsto operisanih pacijenata u slučaju kao što je Lazićev dobije trombozu nakon operacije. On je najgori deo pregrmeo, ali ono što je trenutno najopasnije jeste bojazan da tromboza ostane neprepoznata, a tada može da dovede do ozbiljnih posledica. Zato se Darkovo stanje prati 24 sata. Ako se otkači, tromb može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja - dodaje neimenovani izvor. 

Porodica Lazić, kao i Darkova devojka Marina i juče su bili u bolnici. Došli su i njegovi prijatelji koji su doneli hranu i sokove. Svi oni se mole i veruju da Darko oseća njihovu pozitivnu energiju koju mu šalju.

2024 © - Vesti online