Ponedeljak 29.10.2018.
10:06
Tanjug, Vestionline

Indonezija: Izvučeni prvi delovi tela žrtava avionske nesreće

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon što su pronašli ostatke letelice, na površini Javanskog mora, spasioci pokušavaju da pronađu trup aviona, prenosi Rojters.

Pilot aviona, koji je prevozio 189 putnika i članova posade, zatražio je da se letelica vrati u bazu pre nego što je izgubljen kontakt sa avionom 13 minuta nakon poletanja, navodi britanska agencija.

Avion "Lajon era" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte, a još se ne zna da li ima preživelih i potraga je u toku.

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade, preneo je AP.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona koji se jutros srušio u more zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja.

Inače, avion indonežanske kompanije "Lajon er" (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

2022 © - Vesti online