Ponedeljak 29.10.2018.
19:10
R. Lukić - Vesti

Kuma stigla iz Prislonice

R. Lukić
Slavske kolače osveštao prota Milan Pejić

Kuma slave bila je Dobrila Petrović koja se sa suprugom Žarkom vratila u svoju Prislonicu kod Čačka, ali je u daleki Hanover došla da izvrši časnu obavezu domaćina, koju je preuzela na prošlogodišnjoj slavi.

- Sveta Petka je iz bogate porodice, ali je ceo život posvetila siromašnima. Otišla je u pustinju, a kad se vratila u svoje mesto niko je nije prepoznao. Sahranili su je van groblja gde su u to vreme sahranjivani nepoznati i nekršteni - rekao je otac Milan u svojoj besedi.

- Ima nas dosta, ali bi nam dobro došle mlađe žene, jer su se starije već zamorile ili su ih osvojile godine - kaže Snežana Radujković, predsednica KSS.

Među slavljenicima sreli smo i Aleksandra Budišu bivšeg trenera FK JU 96 kojem je Sveta Petka zavetna slava, a slavsko znamenje sa sinovma Danielom (34) i Milanom (32) doneo je i, u Hanoveru proslavljeni Metjus, Tomislav Dodevski -Tode (67) koji je fudbal u FK JU 96 igrao do svoje 49. godine.

- Imaću punu kuću gostiju. Doći će ih najmanje trideset. Supruga Dragica u rerni je ispekla prase, a ja sam na ražnju okrenuo jagnje - kaže raspoloženi Metjus, kojeg je u FK JU 96 zamenio odbrambeni bedem, sin Milan.

I evo ga, još jedan raspoloženi fudbalski čovek - Goran Atanaskovski, portparol FK JU 96 koji se upravo vratio sa odmora, iz svog Glogonja kod Pančeva.

- Svetu Petku slavi pola moga sela, a među njima sam i ja . Kod nas je Sveta Petka veliki praznik - reče Goran u prolazu i požuri kući da stigne pre gostiju.

Kolačaći za đake

Subotom se u crkvi održava i nastava Srpske škole pa je gornja sala bila puna i roditelja i đaka. Sestre koje su spremale posluženje mislile su i na decu pa su napravile dosta kolača i raznih vrsta peciva.
- Da, da i mi ćemo slaviti, ali posle nastave - rekoše nam u prolazu Marija Janković i Anastazija Dabetić koje su žurile na molitvu.

2024 © - Vesti online