Nedelja 28.10.2018.
22:31
rs.n1info.com

Đorđe Balašević predstavio novu knjigu: Vreme je da ostavim trag...

A. Čukić
Đorđe Balašević

Njegova šesta knjiga, ali prva bajka - sam kaže, bajka za decu i za decu prerušenu u odrasle.

"Knjiga za decu - nije knjiga za decu, knjiga za odrasle - nije ni knjiga za odrasle, jer mislim... Od početka imam taj problem da ja nešto napišem, a onda to neko odredi žanrovski. U nekim prethodnim knjigama mi je bio jedan komentar nekog vrlo suvišnog tipa "ono je prelep onaj esej o dva brata", "a to je esej - rek'o vi'š nisam znao da sam i esejista", onda ću pisati da sam kantautor, kompozitor i esejista", kaže Balašević.

"Knjiga koje nema" priča je smeštena u pejzaže iz Balaševićeve mašte, pa se tako odvija u gradiću Sanpadeo, u "Ulici mačka koji govori", ali neće i "Ateljeu za prepravljanje bajki i izmišljanje legendi".

"Priča je o knjigama koje nosimo u nama, i koje ne moraju da budu napisane da bi bile knjige", rekao je.

Za potpis u svom primerku, obožavaoci su, kao i obično, čekali u redovima. "Ja sam strašno ponosan na njih i oni su na neki način moji mentori i mogli bi tražiti autorska prava za sve ono što sam ja ove godine uradio", kaže na to Balašević

On dodaje da je drugi deo knjige "Kalendar mog detinjstva" već završen, a izaći će na proleće.

"Sad je došlo vreme da neke stvari "bekapujem" i da ostavim neki trag, jer za neko vreme to niko neće moći da ispriča", zaključio je Đorđe Balašević.

2024 © - Vesti online