Nedelja 28.10.2018.
16:47
Vestionline

Šarić: Da nisam igrao za Hrvatsku, imao bih više vremena

twitter/hks_cbf
Dario Šarić

- Igranje za Hrvatsku mi mnogo znači, ali kroz glavu prolazi, možda ako preskočite neko leto bićete bolji igrač. Imao bih više vremena da provedem u SAD da radim na svojoj igri. Apsolutno, mislim da bih bio bolji igrač da poslednjih pet, šest godina nisam bio u reprezentaciji u svim takmičenjima. Mislim da bih bio bolji igrač, ali na kraju dana, sve se svodi na pobede, a uvek želite pobede sa svojom reprezentacijom.

Hrvatska reprezentacija je trenutno na poslednjem deobi poslednjeg mesta u grupi J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine. Vezani porazi od Litvanaca i Poljaka u septembraskom prozoru naročito su uzburkali hrvatsku košarkašku javnost, a Šarić se smatra najjačim imenom tog nacionalnog sastava.  

- Toliko je teško pričati o tome. Za mene je stvarno važno. Možda sam pogrešan put izabrao, možda sam u pravu, ali stvarno uživam u tome što sam u reprezentaciji i igram sa tim momcima i predstavljam svoju zemlju- nadovezao se 12. pik drafta 2014. godine.

Krilni centar Filadelfije je sa mlađim kategorijama Hrvatske stigao do zlata na U-16 i U-18 Evropskim prvenstvima, oba puta imenovan za MVP-a turnira.

Pre odlaska u NBA je proglašavan za najboljeg mladog igrača Evrope 2013. i 2014.,  najkorisnijeg igrača regularnog toka i finala ABA lige 2014. godine.

2024 © - Vesti online