Nedelja 01.08.2010.
22:36
Srna

Tadić: Dodik sprečava osamostaljenje RS

Ognjen Tadić, kandidat za predsednika Republike Srpske iz SDS-a
 

''SDS smatra da taj avanturizam nije dobar i da će se otvoriti trka da Srpska ne bude ono što jeste i da izgubi svoj potencijal stečen Dejtonskim sporazumom'', rekao je na konferenciji za novinare Tadić, koji je potpredsednik SDS-a.

On je istakao da takva izjava o čekanju nije ništa drugo nego poziv hrvatskim, bošnjačkim i međunarodnim faktorima da u dogledno vreme urade sve što mogu kako bi suzili mogućnosti opredeljenja kretanja RS u nekom pravcu, a pogotovo kako bi sprečili eventualnu mogućnost da RS jednog dana postane samostalna.

Tadić je rekao da SDS smatra da ''RS treba da upravlja svojom sudbinom i svugde voditi aktivnu politiku, jer SNSD nije imao potencijala i političke odgovornosti za vođenje aktivne politike''.

Dodik je izjavio da će ''RS poštovati Dejton dok svima ne bude potpuno jasno da su ga neki dovoljno razgradili, da on više nema smisla, nakon čega ćemo odlučiti o svom statusu''. On je u intervjuu Srni rekao da je politika koju vodi ozbiljna, da nikada nije bila avanturistička i nepromišljena, bez obzira na to što su neki pokušali da je tako okarakterišu.

2024 © - Vesti online