Nedelja 28.10.2018.
16:10
Vestionline, Tanjug

Lavrov: Želimo poslovne odnose, ne forsiramo prijateljstvo

EPA/Sergei Ilnitsky
Sergej Lavrov

On je u intervjuu za Rusija 1 Tv rekao da Rusija ne forsira prijateljstvo sa Vašingtonom, kao i da je ruska strana više puta na različitim nivoima predlagala američkoj kako bi ti odnosi trebalo da se izgrade, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, Rusija je spremna da razgovara sa Vašingtonom o bilo kom problemu u bilateralnim odnosima i da rešava međunarodne probleme.

- Oni znaju na šta smo sve spremni. Ukoliko postoji oblast gde su Amerikanci spremni da razgovaraju na jednakom nivou i uz poštovanje, otvoreni smo za to - izjavio je. 

Govoreći o nuklearnom sporazumu iz kojeg je SAD najavila povlačenje, Lavrov je rekao da je Moskva počela da priprema odgovore vezane za pakt o kontroli naoružanja, prenosi Rojters.

- Pre nedelju dana, a svega nekoliko dana pre nego što su SAD najavile da će se povući iz nuklearnog sporazuma, Amerikanci su preko ambasade u Moskvi poslali ruskom Ministarstvu spoljnih poslova obimnu listu pitanja o tome šta ih brine -  rekao je Lavrov.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je 20. oktobra da Vašington planira da izađe iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, koji su 1987. godine potpisali tadašnji predsednici Rusije i SAD Mihail Gorbačov i Ronald Regan.

2024 © - Vesti online