Nedelja 28.10.2018.
13:20
Vestionline, b92.net

Basketaši Novog Sada svetski prvaci

twitter.com/ALWAHDA_SG
Dejan Majstorović na meču finala

Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada Al Vahda predvodio je Dušan Domović Bulut sa sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena.

Uz titulu svetskog šampiona Novom Sadu je pripala i novčana nagrada od 40.000 dolara, a Bulutu titula najkorisnijeg igrača turnira.

Novosađani su otvorili utakmicu s dve uzastopne "dvojke" Dejana Majstorovića, ali su basketaši Rige do izjednačenja došli preko Lasmanisa koji je pogodio s iste pozicije. Poenima Buluta Novi Sad je u nastavku poveo s tri poena razlike, ali je Riga sredinom utakmice došla do novog izjednačenja, ponovo peko Lasmanisa. 

Novi Sad je pojačao gas, usledile su dve vezane trojke Marka Savića i Majstorovića, čime su prišli na dva poena od trijumfa. Posle slobodnih bacanja Savića i jednog pogotka overena je pobeda čime je ekipa iz Novog Sada psvojila treću titulu prvaka sveta. 

Oni su na putu ka velikom uspehu ostvarili dve pobede u grupi, a u polufinalu su bili bolji od prošlogodišnjeg svetskog prvaka Zemuna.

2024 © - Vesti online