Ponedeljak 29.10.2018.
02:30
mondo.rs

Male tajne srećnih parova

pixabay.com
Za sreću je potrebno malo (Foto: Ilustracija)

Komunicirajte bolje

Svi već znamo da je komunikacija veoma, veoma važna za vezu, ali ono što možda ne znate je da čak i neke sitnice mogu da naprave veliku razliku.

Parovi koji zajedno donose važne odluke ili se svađaju, ali ne porukama, već uživo, razgovorom, su srećnji. Ko bi pomislio?!

Ljudi u srećnim i uspešnim vezama često razgovaraju, preciznije, oko pet sati nedeljno više od parova koji nisu baš srećni u vezi.

Sasvim je u redu da se ponekad naljutite jedno na drugo, ali oni koji su iskreni u vezi sa svojim osećanjima od samog početka, dugoročno su srećniji.

Srećni parovi pokšavaju da umanje tenziju i svađu humorom i pokazivanjem privrženosti, nalaženjem kompromisa. A nesrećni parovi? Oni kritikuju jedno drugo, prevrću očima i vređaju jedno drugo.

Ne budite dosadni

Uostalom, sreća vodi do još više sreće. Smejte se zajedno, to je ono što srećni parovi rade, i to je jedan od tri glavna faktora za uspeh veze. Gledajte zajedno neke komedije, idite na predstave, igrajte društvene igre... radite nešto u čemu ćete oboje uživati i zajedno se smejati.

Parovi koji imaju pozitivnu interakciju svakog dana imaju bolje šanse za uspeh veze. Ako vam nije jasno šta se pod tim tačno misli - kuvaju zajedno, upućuju jedno drugom komplimente, ostavljaju ljubavne poruke na papirićima...

Takođe, oživljavanje zajedničkih uspomena je dobro za vezu - jednostavno, a efikasno. I uživanje u novim iskustvima, kao na primer da odete zajedno na neko putovanje ili samo šetate u "novom" kraju grada, odlično je za učvršćivanje veze.

Podržavajte jedno drugo

Svi želimo da nam neko pruža podršku u svemu, a od posebnog je značaja kada nas partner podržava.

Parovi u kojima su partner ponosni na dostignuća onog drugog, gde se međusobno bodre i podržavaju, srećniji su nego oni koji su manje entuzijastični.

I još nešto, oni koji ne samo da čestitaju partneru, već mu i postave poneko pitanje o iskustvu, uspehu, takođe su srećniji.

Uživajte u seksu

Koliko ste puta rekli: "Ne sad, možda sutra?!". Nema ništa loše u tome što ponekad niste raspoloženi za seks, ali imajte na umu da i učestalost odnosa utiče na vezu.

Verovatno nije nikakvo iznenađenje to što su parovi koji su intimni najmanje jednom nedeljno srećniji od oni koji uživaju u seksu jednom mesečno.

Najsrećniji parovi su u "akciji" dva do tri puta nedeljno.

To, naravno, nije nikakvo pravilo jer nemamo svi iste potrebe, ali budite svesni da seks, iako nije presudan faktor za uspeh veze, svakako ima ulogu u tome.

2024 © - Vesti online