Sreda 31.10.2018.
12:15
A. Šišić - Vesti

Kamena simfonija

pixabay
 

U parku u Pensilvaniji postoji čitavo polje rasutog kamenja na kome može da se svira kao na ksilofonu. Naučnici tvrde da ovo magično kamenje može da proizvede zvuk zbog svoje jedinstvene strukture.

Legende kažu da su nekada bogovi hodali ovim tlom. Oni su se razonodili tako što su od svega što bi dodirnuli napravili pesmu. Tako su navodno dotakli i stene iz Pensilvanije i stvorili za sva pokolenja simfoniju iz kamena. Ima i onih koji smatraju da je ovo kamenje doneseno sa tla druge planete. Na forumima na internetu mogu da se pročitaju priče da je kamenje koje svira usko povezano sa vanzemaljcima. I da će samo posetioci iz kosmosa, ako ikada svrate na Zemlju, moći da odgonetnu čemu ono zaista služi.

Pojedinci sugerišu da su ove stene nastale u paklu i da imaju natprirodne tj. paranormalne moći. Urbane legende kažu da sva elektronska oprema aviona koji preleće ovu oblast prestaje da radi u trenutku kad preleću. Ističu da ništa ne može da iznikne iz ovog tla i da čak i životinje beže od njega. I pored svih zatrašujućih priča mališani vole da posete muzičko kamenje, pa teraju roditelje da ih vode u ovaj park prirode. Osim ove, imaju samo još jednu želju, a to je da ponesu čekić da bi mogli da sviraju.



 

2024 © - Vesti online