Nedelja 28.10.2018.
15:31
Vestionline,svet.rs

Neće moći da se kreće bar pola godine, imaće problem sa govorom?

instagram/darkolazicofficial
Darko Lazić

Laziću je oštećeno jedno plućno krilo, ima prelom butne kosti, karlice, izbijen kuk iz zgloba, preživeo je teške udarce u glavu, bubrezi ne funkcionišu dobro, a ima i okom vidljive promene na jetri.

- Darko i dalje diše uz pomoć aparata i postoji mogućnost da ostane bez jednog plućnog krila. U slučaju povrede pluća, ne postoji dovoljno efikasna hirurgija kojom ona mogu ponovo da se sastave, već se povređeno tkivo uklanja, ali pacijent može da živi bez jednog dela pluća - kaže navodno izvor u KBC "Zemun".

Izvor navodno objašnjava i da je pitanje kakve su povrede glave, jer teški udarci mogu da dovedu do privremenog ili trajnog oštećenja sposobnosti rasuđivanja, kao i do problema sa govorom.

Lekari navodno kažu da će njegov oporavak biti veoma dug i spor. Naime, kada se Lazić oporavi od povreda glave i pluća, kada stabilizuje rad bubrega, čeka ga najmanje jedna ortopedska operacija, da bi mu se sanirao prelom butne kosti, prelom karlice i, najverovatnije, ugradio veštački kuk. To praktično znači da pevač posle izlečenja povreda kostiju navodno neće moći samostalno da se kreće najmanje pola godine.

Prema navodima Lazićevih prijatelja, roditelji pevača su već odlučili da se ove intervencije urade na Ortopedskoj klinici "Banjica".

2024 © - Vesti online