Nedelja 28.10.2018.
11:02
Vestionline

"Škorpion gol" Luke Đorđevića (VIDEO)

arsenaltula.ru
Đorđevićeva radost posle efektnog pogotka

Čuvena škorpionska odbrana kolumbijskog golmana Renea Igite je neuporediva sa sličnim pokušajima, ali je uvek efektno kada se gol postigne na približno sličan način. Tako je mrežu zatresao i crnogorski napadač Luka Đorđević (24), koji je još s 18 godina otišao iz Mogrena u Zenit, a onda je kao pozajmljeni igrač bio u nekoliko klubova. 

Sada već drugu sezonu igra za Arsenal iz Tule, u koji je prošlog leta došao po želji Miodraga Božovića. Crnogorski trener, koji je sada u Samari, bio je preuzeo tulski tim nedugo po rastanku sa Zvezdom.

Arsenal je dva puta vodio na svom terenu protiv Orenburga u 12. kolu ruske lige, ali nije uspeo da ga pobedi (2:2). Drugi gol bio je Đorđevićevo delo u 64. minutu. U 76. minutu Slovenac Denis Popović je postavio konačan rezultat.

Arsenal je u prošlom kolu savladao Spartak u Moskvi s 3:2, a posle tog poraza, trećeg uzastopnog pred domaćom publikom, italijanski trener Masimo Karera je dobio otkaz. Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je Ognjen Ožegović, doskorašnji Partizanov napadač, koji je postigao prvi gol za goste, svoj debitantski u Rusiji. Na meču s Orenburgom, međutim, presedeo je na klupi. 

2024 © - Vesti online