Nedelja 28.10.2018.
11:11
sputniknews.com, Vestionline

Kadirov objasnio kada će se završiti rat u Siriji

commons.wikimedia.org/Abkhazian Network News Agency
Sirijski vojnici (Foto: Arhiva)

- Koliko god to želeli rukovodstvo Sirije i sirijski narod, rat se neće završiti sve dok to ne budu želeli Amerika, Izrael, Evropa i druge članice koalicije. Tamo su se sudarili interesi mnogih država. Sve dok se države ne slože da treba završiti rat, tamo će se nastavljati krvoproliće - izjavio je Kadirov na konferenciji za novinare u Groznom.

Prema njegovim rečima, teroristi koji ratuju u Siriji imaju gazdu koji ih snabdeva svime što im je potrebno, a bez toga oni se ne bi održali ni dan.

- Svi odredi koji ratuju protiv vladajućih snaga Sirije su kontrolisani. Oružje, odeća, hrana, sve to zahteva novac. I ako države koje sam ja nabrojao vrate svoje šejtane kući, u Siriji će zavladati mir - uveren je Kadirov.

On je siguran da se Sirija drži zahvaljujući naporima Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina.

- Kao što znamo, Vladimir Putin, kao mirotvorac, radi u skladu sa pravilima međunarodne zajednice i štiti celovitost Sirije. Evropa i Zapad tamo imaju drugačije interese - primetio je Kadirov.

Predsednik Čečenije je naglasio da su vojnici iz te ruske republike, koji u Siriji služe u sastavu vojne policije, zaslužili poverenje lokalnog stanovništva i da uspešno rešavaju postavljene zadatke.

2024 © - Vesti online