Subota 27.10.2018.
17:31
Vestionline

Arizona Dream: Drogba je bog Finiksa (VIDEO)

twitter.com/phxrisingfc
Drogba na meču konferencijskog polufinala

Finiks Rajzing, koji je osnovni deo završio na trećem mestu, pobedio je u četvrtfinalu drugi tim Portland Timbersa (3:0), a sada u polufinalu i Park Rendžerse (4:2). Na oba meča je Drogba, koji je i vlasnik kluba osnovanog 2014, postigao po gol.

Afrički napadač, koji se proslavio u Čelziju, stigao je u Finiks u proleće prošle godine. Dao je krila klubu koji u prethodne tri godine svog postojanja nije uspeo da se domogne plej-ofa. Rajzing je lane ispao odmah u četvrtfinalu i to na terenu protivnika kojem se sada revanširao punom merom. Tada su igrani produžeci. Drogba je doveo svoj tim u vođstvo s 1:0 u 99. minutu, ali je izjednačio Kanađanin bosanoskog prekla Amer Didić u 109. Na penale dalje je prošao Park Rendžers.

U borbi za plasman u finale Zapadne konferencije na stadionu Finiks Rajzinga došlo je 7.707 gledalaca kojima je klub predvođen Drogbom prirastao za srce. Drogba je odigrao ceo meč, a gol je dao u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada su se gosti, koji su u prvom poluvremenu preokrenuli na 2:1, upinjali da produže nadu. 

Na tribinama i među igračima nastalo je neopisivo slavlje, gotovo familijarno. Radost se prenela i u svlačionicu u kojoj je i Drogba blistao od sreće.

U finalu je moguć susret s timom 1868 iz grada Reno u Nevadi ili s prvoplasiranim u osnovnom delu Orandž Kauntijem iz istoimenog predgrađa Los Anđelesa. 

  

2024 © - Vesti online