Petak 26.10.2018.
21:51
Vestionline

Đoković saznao kakva ga staza čeka u "Bersiju"

EPA/Ian Langsdon
Đoković na jednom od ranijih turnira u "Bersiju"

U drugom kolu je moguć susret s Italijanom Markom Čekinatom, kome se u Šangaju revanširao za poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa. Italijanski igrač očekuje nekog od onih koji prođu dva kola u kvalifikacijama u kojima se Dušan Lajović prvo sastaje s Kanađaninom Vasekom Pospisilom, a ako ga savlada, onda s uspešnijim iz duela Japanca Danijela Tara i Francuza Bonoa Pera.

U trećem kolu, što je osmina finala, Đokovićev rival može da bude Grk Stefanos Cicipas ili Bosanac Damir Džumhur, a u četvrtfinalu Hrvat Marin Čilić, Bugarin Grigor Dimitrov, Španac Bautista Agut... S Rodžerom Federerom je moguć duel u polufinalu, a u finalu sa Špancem Rafaelom Nadalom, prvoplasiranim na svetskoj listi, od koga naš as kao njegov prvi pratilac ima samo 215 bodova manje.

Nadal prošle godine, kada Đoković nije igrao, zbog povrede nije ni izašao na megdan Filipu Krajinoviću u četvrtfinalu. Naš drugoplasirani teniser, koji je kao finalista tada postigao najveći uspeh u karijeri, na početku igra s Rusom Karenom Hačanovom. U prvom kolu u Bazelu je namučio Federera pa bi trebalo da ostane na tom kursu.

Glavni turnir počinje u ponedeljak.

2024 © - Vesti online