Petak 26.10.2018.
15:01
Vestionline

Kampanja PKS "Teži ravnoteži" istaknuta kao primer

PKS
 

Na panelu, koji je otvorio državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao pozitivan primer promocije pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti istaknuta je nacionalna kampanja "Teži ravnoteži" Ministarstva zdravlja i Privredne komore Srbije - Udruženja za prehrambenu industriju, kao podrška Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih.

Ovu kampanju, koju je predstavio Dimitrije Ivanović, sekretar Udruženja za prehrambenu industriju Privredne komore Srbije, podržale su kompanije, sa ciljem  zajedničkih aktivnosti na edukaciji i informisanju građana.

Sa posebnim naglaskom na promociji preventivnih mera - pravilne ishrane i svakodnevne fizičke aktivnosti - učesnici su diskutovali o rezultatima projekata koji su do sada realizovani kako bi se pomoglo odrastanje zdravijih generacija. Ukazano je da je neopodna bliža saradnja svih relevantnih sektora.

Prema rezultatima istraživanja koje je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" sproveo u okviru projekta Zdravo Rastimo, svakodnevnu fizičku aktivnost u trajanju od najmanje sat dnevno imalo je 39,1 odsto anketiranih učesnika.

Kako bi poboljšao ovu statistiku, Savez za školski sport Srbije trenutno u sistem školskih sportskih takmičenja uključuje više od 180.000 učenika i učenica kroz 15 sportskih grana.

Učesnici, među kojima su bili predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Saveza za školski sport Srbije, predstavnici kompanije Nestlé i osnovne škole, najavili su intenzivnije usmeravanje resursa i kapaciteta ka promovisanju zdravijeg životnog stila u Srbiji, renovacije proizvoda i konkretne akcije koje će doprineti unapređenju zdravlja.   

2024 © - Vesti online