Petak 26.10.2018.
14:24
Vestionline

Jokanović: Nije ovo tenis, greške su normalne

EPA/Andy Rain
Slaviša Jokanović, nema problema unutar kluba

Fulam nije dobro startovao u novoj sezoni, ali čelnici kluba imaju poverenje u srpskog stručnjaka i traže od navijača strpljenje.

Vlasnik Fulama je bio krajnje jasan po pitanju spekulacija o smeni Jokanovića.

- Slavišin učinak pokazuje da je u trenucima kada je ulog bio najveći uvek vodio ekipu na način koji je za divljenje. Tri četvrtine utakmica je pred nama, siguran sam da će isto tako biti i ove sezone. Svi ti izmišljeni naslovi, koji su se ove sedmice pojavili u vezi sa Slavišom me jednako zabavljaju koliko i začuđuju i razočaravaju. Molim vas da ne verujete svemu što pročitate. Ili u ovom slučaju, ne verujte ničemu što pročitate - izjavio je Kan.

Jokanović je istakao da ima dobar odnos sa vlasnikom kluba, ali je rekao i da mu javno iskazivanje podrške nije potrebno, jer zna šta mu je posao.

- Ne znam da li su te reči važne ili ne, znam da imamo dobar odnos. On želi da bude uspešan, rođeni je pobednik i nikad se ne zadovoljava trenutnim, uvek ide korak napred. Ne radi se o očekivanjima, meni ne treba ova vrsta podrške. Hvala vlasniku, to je veoma ljubazno sa njegove strane, ali znam šta mi je posao, kako ja, tako i moji igrači. Želim da ga svi učinimo srećnim i moramo učiniti sve da zadovoljni budu i navijači - rekao je Jokanović uoči meča sa Bornmutom.

Mnogi smatraju da Jokanović mora nešto da promeni kako bi tim ojačao odbranu koja je priila već 25 golova. Ali on ne popušta.

- Ne radi se o promeni, već o prilagođavanju. Ako ne napadamo, nećemo postizati golove. Ne razumem te primedbe, valjda hoćete da me pitate kada ćemo biti solidniji u odbrani? Moramo biti solidarniji i imati bolju defanzivnu koordinaciju, isto tako da budemo disciplinovani. Moramo se prilagoditi načinu igre, jer ako sad stanemo i prestanemo da dajemo golove, opet ćete me pitati o nekim promenama. Potrebno je naći pravi balans, znam da nema izgovora za brojne greške koje pravimo, ali ono što nam je potrebno je podrška. Ne bih da pričam o individualnim greškama, ovo je fudbal, ovo nije tenis i greške su sastavni deo ovog sporta - zaključio je strateg londonske ekipe.

2024 © - Vesti online