Četvrtak 25.10.2018.
18:15
Vestionline

Delije stižu na Galatasaraj!

twitter.com/kkcrvenazvezda
Slika sa utakmice Zvezda-Panatinaikos 2013. godine

Košarkaški klub Crvena zvezda na svojim utakmicama nema podršku Delija još od 26. januara ove godine i utakmice protiv Olimpijakosa, kada je crveno-beli dres prvi put obukao Alen Omić.

"Omiću odlazi", "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija" i "Hvala upravi za radost i titule, dok igra onaj ko ne treba, na nas ne računajte", poručili su tada najekstremniji Zvezdini navijači, što je naišlo na negodovanje ostatka publike.

Međutim, Delije su saopštenjem na svom zvaničnom forumu najavile povratak u dvoranu "Aleksandar Nikolić", samo za jedan meč - narednog utorka protiv Galatasaraja!

Razlog je sećanje na Marka Ivkovića, ubijenog 21. novembra 2014. u Istanbulu, pre evroligaškog duela sa istim turskim klubom.

- Delije su odlučile da ovu utakmicu isprate onako kako su (ispratile) sve (utakmice) do sada sa ovim klubom! Zato pozivamo sve one kojima je Zvezda u srcu, sve grupe, sve ljude koji poštuju ime i prezime našeg druga, da se pojave na ovoj utakmici u majici našeg Brata i da tako još jednom odamo počast našem stradalom Bratu! Naravno, i da ponesemo naš tim do nove pobede, koja je za nas više od igre! Kupujte karte na vreme, neka cela hala bude kop! IVKOVIĆ MARKO! - piše na portalu "Delije.net".

Zvezda je posle tragičnog događaja u blizini dvorane "Abdi Ipekči" dva puta igrala protiv Galatasaraja u Beogradu - januara 2015. u Areni i februara 2017. u "Pioniru".

Ekipa Milana Tomića posle četvrtog kola deli prvo i drugo mesto na tabeli A grupe Evrokupa, sa skorom 3-1, dok se Galatasaraj sa pobedom manje nalazi na deobi treće i četvrte pozicije.

2024 © - Vesti online