Četvrtak 25.10.2018.
19:15
Z. Vicelarević - Vesti

Nastavni tim kompletan

Z. Vicelarević
Kreću u posetu klubovima: Vladimir Živanov, Sonja Zrnić, Tatijana Milanović i Biljana Bukinac

Na sastanku je Biljana Bukinac predstavila nastavnike koji će realizovati nastavu, pre svega Vladimira Živanova, profesora srpskog jezika koji je jedan od pionira i već tri godine predaje u hesenskim školama, zatim Tatijanu Milanović, takođe profesora srpskog jezika i Sonju Zrnić, profesora razredne nastave. Bukinac je dodala da će i ona u manjem obimu učestvovati u realizaciji nastave.

Na sastanku je razgovarano o tome kako će izgledati nastava na srpskom jeziku, o progamu koji će biti realizovan, o tome šta će deca učiti, o načinu na koji će nastava da se realizuje, a najveći deo vremena utrošen je na organizacioni deo.

Bilo je reči i o roditeljskom angažovanju. Iako ide sve po utvrđenom planu i prijava ima prilično, sada je potrebno da se sve te prijave realizuju što je zadatak roditelja. U tu svrhu je konzul Radovanović zajedno sa nastavnicima krenuo u akciju obilaska klubova i udruženja u Frankfurtu, Ofenbahu i ostalim gradovima, gde će nastave biti, kako bi u direktnom razgovoru sa roditeljima predočio važnost ovog projekta.

Novina je i da će biti otvoreno još jedno odeljenje dopunske nastave na srpskom jeziku u okolini Frankfurta, tačnije u Bad Filbelu. Učenike od šest do 16 godina predavaće i profesor Vladimir Živanov u Evropskoj školi, a termin održavanja nastave je utorak od 16 do 18 sati.

Roditelji koji žele da njihova deca pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku, a do sada se još nisu prijavili, sve informacije mogu da dobiju u Generalnom konzulatu Srbije u Frankfurtu ili na internet adresi http://www.frankfurt.mfa.gov.rs/

Z. Vicelarević
Prvi čas posle raspusta: Učenici u Darmštatu

U Darmštatu 28 đaka

Kao što je pred školski raspust najavljeno, u prošli petak nastava je počela u Darmštatu u školi "Bernahard Adenung". Nastavu vodi Vladimir Živanov, a na prvom času je bilo 28 đaka raznog uzrasta.
 

2024 © - Vesti online