Četvrtak 25.10.2018.
13:23
Vestionline

Crnogorski vaterpolista: Nikad neću prežaliti poraz od Srbije

MN Press
Aleksandar Radović

Spisak igrača koji nezadovoljni odlaze je sve duži, jer su pre Radovića kapice skinuli: Darko Brguljan, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković. Radović je pred dva dana o svojoj nameri obavestio selektora Vladimira Gojkovića.

- To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima i savezu, ne bih u javnost iznosio detalje - rekao je Aleksandar Radović za "Vijesti".

Radović kaže da je “prelomio” letos nakon Evropskog prvenstva u Barseloni, ali da se nadao da će se stvari promeniti i da će učestvovati na svojim trećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Bivši igrač Partizana, Jadrana i Posilipa, ne može da prežali jedan poraz u karijeri.

- Možda se neko neće složiti, ali - nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije. Morali smo da osvojimo više medalje, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom - rekao je Radović.

2024 © - Vesti online