Iznenađenja hvale vredna

K. Nedeljković
Upoznali svoju dobročiniteljku: Mališani Sanje Bartok sa poklonima

- Kako smo ceo mesec zbog duga od 40.000 dinara bili bez struje, to su nam divni ljudi iz Danske, koji su nam i ranije pomagali, rešili ovu muku. Samo što je struja priključena, nedugo potom u posetu nam je došla Nadežda Radović sa bratom, koji je iz mog rodnog kraja. Pri prvom susretu i dočeku na samoj kapiji dvorišta, suze su tekle same od sebe. Nekoliko trenutaka bilo je potrebno da išta progovorimo. Koliko sam samo zahvalna toj ženi na svemu što je učinila za nas i što nastavlja da čini, ne može ni u najlepšim rečima da se opiše. Njenu posetu pamtiću dok sam živa, a deca posebno. Nadežda im je tokom susreta posvetila najviše pažnje, a iz svake njene reči izbijala je majčinska toplina. I, eto, nedugo pošto nas je posetila, poslala je ove vredne darove i novčanu pomoć. Šta onda čovek dalje da doda za takvu ženu. Neka je dragi Bog čuva i podari svaku blagodat - rekla je mlada majka Sanja.

Kontakt za pomoć

Za sve one čitaoce koji su se interesovali kako mogu da pomognu Sanji Bartok i njenim mališanima kojima bi se ponosila svaka majka, posebno tokom zimskog perioda, adresa je: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac, a broj telefona na koji mogu stupiti u kontakt sa njom je: 00381 64 543 31 27 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Naravno, na usluzi je, kao i uvek, Redakcija "Vesti".

Za ovu ženu borca, koja je prošla kroz mnoge nedaće i njene mališane: 10-godišnju Anu, devetogodišnju Milenu, osmogodišnjeg Đorđa, sedmogodišnju Branislavu, četvorogodišnjeg Davida i trogodišnjeg Vuka, ovakva pomoć mnogo znači.

Ostavši rano bez supruga, koga je teška bolest odnela u 27. godini, mlada mama se našla na životnoj prekretnici. Njena teška sudbina dotakla je u srce mnoge dobre ljude, kao i naše čitaoce koji su joj zdušno priskočili u pomoć. Samo zahvaljujući njihovoj prijateljskoj i izdašnoj ruci, njima je danas lakše. Činjenica je da ne bismo imali ni sopstvenu kućicu u kojoj žive. Sanja je trošni dom osposobila koliko je mogla, ali kupatilo im je i dalje u lošem i dotrajalom stanju.

Greju se na drva, ponekad uključuju peć, ali moraju da budu oprezni, jer su instalacije loše, da ne bi došlo do požara. Jedna prostorija kao trpezarija i kuhinja, kao i spavaća soba, koja služi i kao dnevna. Od pokućstva samo najosnovnije, i to je sve. Uprkos skromnim uslovima u kojima žive i odrastaju, Sanjini mališani odrastaju uz mnogo ljubavi i pažnje, što je i najvažniji preduslov da postanu dobri ljudi, takođe spremni da pomognu drugima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online