Subota 31.07.2010.
20:33
Vestionline

Vaterpolisti Srbije u finalu FINA kupa

Srbija je večeras u polufinalu pobedila selekciju Španije rezultatom 12:10 (4:4, 3:3, 4:3, 1:0). Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Prlainović, koji je postigao četiri gola, dok su po dva dali Udovičić, Nikić i Filipović. Po jednom u listu strelaca Pijetlović i Mitrović.

U reprezentaciji Španije najefikasniji su bili Espanjol i Garsija sa po tri gola, dok su se Maritn, Molina, Mingel i Vales po jednom upisali u listu strelaca.

"Očekivali smo tešku utakmicu i drago mi je kada se ovako završi. Hrvatska je u usponu, mnogo znače Barać i Hinić. Sukno i Bošković su u odličnoj formi, a o Paviću da ne govorim. Finale je finale", rekao je Udovičić.

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije Andrija Prlainović je istakao da je naša selekcija ostvarila lep uspeh.

"Idemo do kraja. Olako smo i nesrećno primili neke golove, ali smo dali maksimum, bili agresivni i zasluženo dobili Španiju. Hrvatska nam je dužna, biće jako teško", dodao je on.

Duško Pijetlović je bio nezadovoljan kriterijumom suđenja.

"Opet promena kriterijuma suđenja. Oni su se u početku bolje snašli. Hrvatska je jak rival, a dobro se poznajemo", istakao je Pijetlović.

Hrvatska je ranije danas u prvom polufinalu pobedila SAD 11:9.

U nedelju će od 15,00 sati u meču za treće mesto igrati SAD i Španija, dok će se u finalu od 16,30 časova sastati Srbija i Hrvatska. 

2024 © - Vesti online