Utorak 23.10.2018.
14:20
Vestionline, Tanjug

KTV: Od 22 ministra u kosovskoj vladi pet je pod optužnicama

J. L. Petković
 

Ministar za infrastrukturu Pal Lekaj i KBS, Rrustem Beriša, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, prenela je KTV.

Potpredsednik vlade Dardan Gashi, ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, optuženi su za neovlašćeno posedovanje oružja.

Ministar za inovacije i preduzetništvo, Besim Bekaj, optužen je za kršenje ravnopravnosti građana.

Svih pet ministara, uprkos tim optužbama, i dalje rade svoj posao u kosovskoj vladi, dok je

Haradinaj odlučio da razreši zamenika ministra koji je još uvek, kako se navodi, samo pod sumjom da je počinio krivično delo.

Reč je o Musi Ceni iz ministarstva za regionalni razvoj i protiv njega još uvek nije podignuta optužnica, već mu je samo određen pritvor do mesec dana.

Haradinaj je, kako se navodi, o ovom slučaju rekao da je Cenu razrešio da bi pravosudnim organima omogućio da postupaju po zakonu i donesu nepristrasnu odluku.

- Danas sam razrešio zamenika ministra za regionalni razvoj Musu Cenu. Odluka je doneta na osnovu sumnje da je krivično delo počinjeno tokom njegovog aktivnog mandata - naveo je Haradinaj pozvao pravosudne organe da odgovorno rade svoj posao u ovom slučaju.

Inače, u ovom slučaju Osnovni sud u Prištini zadržao je još dve osobe. Pored Cene zadržani su i Hazrat Šehu i Nisret Šalja, sva trojica iz Orahovca.

Oni su uhapšeni u subotu sumnje da su uzimali mito i zloupotrebili službeni položaj.

2019 © - Vesti online