Utorak 23.10.2018.
13:30
n1, vestionline

Erdogan: Kašogijevo ubistvo unapred planirano

EPA/STR
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan je u obraćanju povodom rezultata turske istrage o ubistvu novinara rekao da turske bezbednosne službe imaju dokaze da je ubistvo Kašogija planirano i detaljno razrađeno iz političkih razloga.

- Turska i svet biće zadovoljni tek kada svi oni koji su učlestvovali u planiranju i izvršenju ubistva budu odgovarali za to delo. Druge zemlje treba da učestvuju u istrazi - kazao je.

Ubistvo se dogodilo u zgradi konzulata, ali ne zaboravite da je to unutar granica Turske, rekao je Erdogan i dodao da Turska prati taj slučaj kao "predstavnik savesti čovečanstva".

Turska neće ćutati na to ubistvo, dodao je. - Čekali smo rezultate istrage da nikoga pogrešno ne sumnjičimo - kazao je Erdogan.

On je dodao da hitri odlazak u Saudijsku Arabiju nekih službenika konzulata ukazuje da su rađene pripreme u vezi sa ovim slučajem. - Takav problem pripisati nekolicini službenika sigurnosti i obaveštajaca, neće zadovoljiti ni nas ni međunarodnu zajednicu - kazao je.

- Moramo tražiti odgovore za neke stvari - dodao je on. "Ubistvo se dogodilo u Istanbulu i predlažem da se u Istanbulu i sudi 18 uhapšenih".

Turski predsednik odao je počast ubijenom novinaru Džamalu Kašogiju.

2024 © - Vesti online