Ponedeljak 22.10.2018.
21:37 >> 21:47h
Vestionline

"Podržavajući jedna drugu uspele smo da preokrenemo finale"

V. Sekulić
Tijana Bošković: Verovala sam u nas do samog kraja

- Jako sam srećna što smo se vratili u Srbiju. Svetsko prvenstvo  je bilo izuzetno naporno takmičenje, igrali smo 13 utakmica, srećna sam što smo se vratili kao pobednici, prvi put u istoriji srpske ženske odbojke.

Pomešana osećanja vladaju kod najbolje odbojkašice sveta, jer velika euforija vlada, a u momentu razgovora je tek predstojao izlazak na balkon Skupštine grada Beograda.

- Utisci se još nisu slegli. Biće potrebno neko vreme da bimso postale svesne. Osećam tremu, ali jedva čekam da izađem na balkon i jako mi je drago što ćemo se posle godinu dana opet naći na istom mestu.

Mala kriza rezultata nastala je u mečevima sa Japanom i Holandijom, kada je Terzić odmarao Boškovićevu, zbog problema sa trbušnjacima. Uprkos tome što smo upisali poraza u oba susreta, nije je brinuo dalji tok prvenstva. 

- Verovala sam u nas do samog kraja i na kraju se pokazalo da smo za velika dela i uspehe. Te dve utakmice nisu imale veliki rezultatski značaj.

Objedinila je zvanja MVP-a na evropskom i svetskom nivou, a u finalu je sa druge stane mreže bila glavna konkurentkinja na poziciji kokrektorka, tamnoputa Italijanka Paola Egonu. Prokomentarisala je i sam tok tenzičnog finala.

- Italija je izuzetno jaka i zobiljna reprezentacija, što su pokazale tokom celog turnira. Bilo je dosta oscilacija tokom igre, gubile smo 1:0, pa 2:1 , ali mi je drago što smo skupile snage i zajedno smo, podržavajući jedna drugu uspele da preokrenemo i da osvojimo titulu svetskih prvaka.

2024 © - Vesti online